Organanik atıklar biyogaza dönüştükten sonra geriye kalan yarı fermente karışım, seperatör ve dekantör yardımı ile katı ve sıvı olamak üzere iki forma ayrılmaktadır.. Tarımda değerlendirmek üzere katı kısmı organik katı gübre ve sıvı kısmı sıvı organik gübre olarak kazandırılmaktadır. Elde edilen ürünler, ilgili mevzuatlar kapsamında piyasaya arz edilir.
Organik Gübre: Bitki besin maddelerini bünyesinde organik bileşikler halinde bulunduran, asıl amacı toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını düzeltmek suretiyle bitki besin maddelerinin alımını kolaylaştıran, bitkinin kendisinin ya da artık ve atıklarından hazırlanan ürünleri ile yan ürünlerinin işlenmesi sonucu elde edilen ürünlerdir.
Yapılan bilimsel araştırmalar sonucu, tarımda bilinçsiz kimyasal gübre kullanımındaki aşırı artış nedeniyle topraklarımız çoraklaşmış, toprakların tuzluluğu artmıştır. Çoraklaşan toprakların organik madde miktarları da düşüktür.
Organik gübreler, toprakların organik madde miktarını artırıp verimliliğini yükseltmektedir. Bunun yanında, organik gübreler içerisinde bulunan bitki besin elementleri sayesinde bitkinin beslenmesini sağlarken; Humik+Fulvik asit sayesinde, toprakta bulunan besin elementlerinin alınabilirliğini artırmaktadır. Kısaca içinde bulunan bileşenlerden bahsetmek gerekirse; Azot, Fosfor, Potasyum, Mikro elementler, Organik madde, Hümik+Fulvik Asit gibi toprak ve bitki için gerekli olan tüm bileşenler içerisinde mevcuttur
Hayvansal ve bitkisel atıkların işlenmesi ile elde edilen yarı fermente gübrenin kompostlanması ile organik gübre üretilmektedir. Üretilen kompost gübrenin içerisine bitkinin ihtiyacı olan N-P-K- Ca-Mg-S ve mikro elementler ilave edilerek organomineral gübre üretilmektedir. Elde edilen organomineral gübrelerin içeriğindeki organik madde ve hümik, fülvik asitler ile yapısındaki bitki besin elementlerinin tamamının bitkiler tarafından kullanılabilmektedir. İçeriğindeki organik madde toprağın yapısını iyileştirmeyi, toprağa bağlı mineralleri çözmektedir. İçerisine konulan elementel kükürt ile pH’ını dengelemeyi, iz elementler ile de kaliteli ürün gelişimini mümkün kılıyor.
Gromin Organomineral Gübre sürdürülebilir verimli tarımsal üretim anlayışı ile yanlış ve/veya aşırı kimyasal gübrelemeden kaynaklı çoraklaşan tarım arazilerini verimini arttırmayı ve kirlenen yer altı sularını korumayı amaçlıyor.
Organik Tarım Örgütü IFOAM organik tarımı şöyle tarif eder;
Organik Tarım toprağın, ekosistemlerin ve insanların sağlığını devam ettiren bir üretim sistemidir. Olumsuz etkisi olan girdilerin aksine organik tarım; ekolojik süreçlere, biyolojik çeşitliliğe ve yerel koşullara adapte edilmiş döngülere dayanır. Organik tarım gelenekselliği, inovasyonu ve bilimi; paylaşılan çevreye fayda sağlamak, adil ilişkileri desteklemek ve herkes için iyi bir yaşam kalitesi sağlamak adına bir araya getirir”.
Bu anlayış doğrultusunda tarım yapmak isteyen müşterilerimiz için Sertifikalı Organik Kompost Gübre ve zenginleştirilmiş Sertifikalı Organik 7-2-4 gübrelerimiz üretilmekte ve piyasaya sunulmaktadır.